Crémant d'Alsace Brut Vintage 2016

På lager

v/6 fl.

150,00

v/1 fl.

169,00

Vintage-crémant i superkvalitet!


Helt unik crémant – den er lavet på ren Chardonnay og er lagret i 4 år. Herved opnås en fabelagtig smagspalet, indrammet i fine små bobler og en silkeblød tekstur. Stor oplevelse.

Vinens karakter:

Vidunderlig mousserende vin med meget fine, elegante og vedvarende bobler. Den er ganske fyldig, mildt blomstrende og først og fremmest gnistrende ren i smagen.

Hvad er vinen velegnet til?

Helt i sit es som aperitif, som start på en festlig aften, og naturligvis også helt perfekt til skaldyr og alt det andet gode fra havet.

Anmeldelser årgang 2011:


6 stjerner på flaskehalsen.nu, marts 2020:
"Mange betragter Crémant som et skridt ned ad rangstigen i forhold til Champagne. Sådan er det da også oftest, for Champagne-området har nogle unikke forudsætninger for at skabe fremragende bobler. Crémant er lavet på samme måde som Champagne – men i andre områder af Frankrig, og dermed kan det altså godt lade sig gøre at skabe noget mirakuløst på marker og adresser, der er knap så kostbare at erhverve sig, som de fine i Champagne.

Det har Chateau d’Orschwiht i allerhøjeste grad haft succes med i Alsace nær den franske grænse til Tyskland. Skabt på ren Chardonnay og fadlagret i intet mindre end 6 år, er dette en helt særlig oplevelse, der tilmed er blevet fremstillet af et vinhus, der sigter mod et lavt høstudbytte for derimod at sikre enorm intensitet i druerne. Det er lykkedes med denne Crémant, der med sine små, livlige bobler, sine flotte flader af syrlige æbler og moden blødhed fra fadlagringen, giver et imponerende helhedsindtryk, hvor de enkelte elementer spiller perfekt sammen.

De 6 års fadlagring er det dobbelte af, hvad man normalt oplever i en flaske med årgangs-bobler, og det ville være med til at skrue prisen på himmelflugt, hvis den slags skulle lade sig gøre i Champagne-området. Men i og med, at Chateau d’Orschwihr vælger dyre løsninger og kompromisløse beslutninger i et område, hvor man nemmere kan styre omkostningerne, så formår de også at holde prisen på et afsindigt lavt niveau i forhold til kvaliteten.

Det her er blandt de allerbedste franske bobler, jeg har smagt udenfor Champagne-området. Det er et kompromisløst fransk boblemirakel til en ubegribelig pris. Den ville have været hundedyr, hvis den kom fra Champagne – her får selv budget-fokuserede vinelskere adgang til en smagsoplevelse ud over det sædvanlige."


Om producenten:

Første gang vinene fra Château d’Orschwihr bliver nævnt i historiebøgerne er helt tilbage i 1600-tallet, men faktisk hævdes det at der allerede under romertiden blev produceret vin her – myten bliver nok aldrig bevist men faktum er, at der i dag fremstilles hvidvine i absolut topkvalitet på dette slot.

Alc % 12,5%
Land Frankrig
Område Alsace
Vinhus Château d'Orschwihr
Årgang 2016
Druer Chardonnay
Smagsretning Fyldig
Tør
Kompleks
Velegnet til Aperitif/uden mad
Skaldyr
Fisk
Lyst kød
Flaskestørrelse 75 cl.
Type Mousserende
Varenummer T01331021