Thörnicher Riesling Trocken

På lager

v/6 fl.

85,00

v/1 fl.

95,00

Forrygende Riesling fra Mosel.


En sprød og venlig Mosel-vin fuld af frugt og velintegreret sødme og syre. En rigtig ”darling”, der vil behage enhver med hang til tysk Riesling.

Vinens karakter:

Frisk, klar og mineralsk duft med toner af citrus. I smagen er den fyldig og tør med frisk smag af citrus og grape, og herefter afsluttet med en fin syre. Den har en god frugtfedme og dejlig længde i eftersmagen.

Hvad er vinen velegnet til?

Meget velegnet til fisk og skaldyr, asiatiske retter, samt lyst kød og kylling.

Drik gerne vinen ved cirka 8-10 grader.

Sådan er Riesling Trocken fremstillet:

Vinen er lavet på Riesling-druer. Halvdelen er høstet fra de gamle vinmarker omkring Mosel, og den anden halvdel kommer fra vinstokke som er beplantet i den meget skiferholdige jord i Thörnicher Ritsch.

Om producenten:

I 1628 arvede familien Ludwig er lille stykke land i Thörnich, ved Mosel-floden. Allerede dengang grundlagdes Weinhaus Gebrüder Ludwig og i dag – næsten 400 år og mange generationer senere – driver Meike og Thomas Ludwig vingården videre med stor passion og lidenskab. Cirka 10 hektar land beplantet med vinstokke på stejle, skiferholdige sydsydvest vendte skråninger, har Ludwig til rådighed og man har valgt at specialisere sig i Riesling vine. Man dyrker dog også andre druer, men det er især deres Riesling vine der udmærker sig ved at have en utrolig flot og indsmigrende karakter.

Hos Weinhaus Gebrüder Ludwig tilstræbes det, at man i vinfremstillingen går efter den højeste kvalitet ved hjælp af naturlige midler og som Thomas siger: ”Så meget som nødvendigt – så lidt som muligt.”

I disse år oplever Mosel den måske største koncentration af unge, ambitiøse og talentfulde vinmagere i sammenligning med resten af vintyskland. Unge, der målrettet og kompromisløst brænder for den fremragende og forførende moderne-klassiske Mosel-stil. Meike og Thomas er symboler på netop dette og vi anbefaler dig at prøve deres vine!

Alc % 12,5%
Land Tyskland
Område Mosel
Vinhus Weingut Gebr. Ludwig
Årgang 2020
Druer Riesling
Smagsretning Tør
Aromatisk
Velegnet til Aperitif/uden mad
Fisk
Asiatisk
Kylling
Flaskestørrelse 75 cl.
Type Hvidvin
Varenummer T01231003