Yealands Estate Single Vineyard P.G.R.

På lager

v/6 fl.

130,00

v/1 fl.

149,00

P.G.R. er en hvidvin i perfekt harmoni af aromatiske druesorter, Pinot Gris, Gewürztraminer og Riesling. Den dufter af modne eksotiske frugter og hvid fersken. Fyldt med tropisk frugt i ganen, og en forfriskende lidt syrlig citrusagtig finish.

6 stjerner på flaskehalsen.nu:
"Ofte er hvidvine enten friskt syrlige eller fyldigt frugtrige. Nogle gange forsøger producenterne at ramme et udtryk, der rummer begge dele, uden egentlig at ramme nogle af dem – andre gange er der i den grad bingobanko. Det er der for New Zealandske Yealands Estate, der med denne Single Vineyard på Pinot Gris-, Gewürztraminer og Riesling-druer formår at ramme en stil, der når hele vejen rundt uden at gå på kompromis. Det er en super lækker og frisk New Zealænder, der har den rigtige balance mellem det frugtrige og det friske. Det er fortrinligt afstemt og behageligt, og det er en vin, der efterlader det der særlige indtryk af, at det er vildt den kan så meget på samme tid, uden at man føler, at den ene del af smagsspektret bliver lidt for gemt. Det gør den til en fremragende vin, der tilmed ikke er helt utilgængelig i sin prissætning."

89 point i Wine Spectator!

Yealands Family Wines:
På datoen 08.08.08 offentliggjorde Peter Yealands sin vision for første gang: han ville være verdens mest bæredygtige vinproducent! Han vidste allerede dengang at hvis det skulle blive muligt for ham at producere vin i absolut topkvalitet, som ville kunne høste stor anerkendelse, ja så skulle han indgå et ”partnerskab” med naturen. Han vidste også at han på ingen måde ville gå på kompromis med hans dybt forankrede kærlighed til naturen og hans miljøbevidste principper. Filosofien lykkedes og i dag er Yealands Family Wines profileret som én af verdens bedste producenter af bæredygtige vine.

Al vinproduktion er CO2 neutral og alt hvad der kan genbruges, bliver genbrugt.

Peter Yealands grundprincipper:

•Regnvand opsamles og spildevand renses og genbruges
•Brug af minifår (Babydoll) der går rundt mellem vinstokkene og spiser ukrudt
•Brug af sol- og vindenergi
•Der plantes vilde blomster mellem vinstokkene – de tiltrækker insekter som holder vindruerne fri for sygdomme
•Store vådområder omkring vinmarkerne gavner både flora og fauna
•Fritgående høns spiser uvelkomne insekter – og laver tilmed æg til de ansatte.
•Der spilles klassisk musik for vinstokkene – det har vist sig efter studier at gavne kvaliteten. Et eksperiment har også vist at de høns der går i nærheden af musikken, lægger større æg – helt præcist 16% større!

Alc % 13%
Land New Zealand
Område Awatere Valley - Marlborough
Vinhus Yealands Family Wines
Årgang 2018
Druer Riesling
Pinot Gris
Gewurztraminer
Smagsretning Fyldig
Krydret
Frisk
Velegnet til Skaldyr
Fisk
Salater
Lette retter
Flaskestørrelse 75 cl.
Type Hvidvin
Winespectator 89 point
flaskehalsen.nu
Se video Yealands Wines 2020
Varenummer T00631159