Baby Doll Pinot Gris

På lager

v/6 fl.

85,00

v/1 fl.

100,00

Munddrivende Pinot Gris fra Marlborough.Vinens karakter:

Vinen har en frisk duft af eksotiske frugter, samt nuancer af nødder. I smagen opdages stenfrugter som fersken og mango. Der er en dejlig balance mellem frugt, sødme og syrlighed, der afsluttes af en forfriskende sprød finish.

Hvad er vinen velegnet til?

Nyd den gerne til asiatisk mad, kylling eller til italienske pastaretter.

Serveres direkte fra køleskabet.

Sådan er vinen fremstillet:

De varme og tørre forhold der er hos Yealands er perfekt egnet til Pinot Gris-druer. Druerne modnes meget hurtig og derved udvikles en vin med en afbalanceret frisk mineralitet. Druerne kommer fra fem forskellige marker, hvor 50% høstes af maskine og 50% høstes manuelt. Herefter lagres druerne fra hver mark hver for sig i rustfrie ståltanke, for til sidst at blive blandet sammen, inden vinen hældes på flasker.

Anmeldelser:


Årgang 2016:
6 stjerner på flaskehalsen.dk:
"Pinot Gris er sådan en drue, som jeg har lidt svært ved at blive helt klog på. Jeg er sjældent blevet ellevild af begejstring, men også kun sjældent skuffet. Her skal jeg dog holde igen for ikke at udbryde upassende superlativer, for det er saftsuseme en lækker hvidvin, denne Baby Doll. Den har en let duft og en meget lys kulør, og alligevel gemmer der sig nogle små fine lakrids-agtige nuancer i den ellers så bløde og frugtrige smag. Det er sådan en vin, som jeg fornemmer jeg nødt til at smage flere gange, for måske er det bare min og vinens dagsform, der går op i en højere enhed. Det er rigtig sprødt og fyldigt på samme tid – en hvidvin, jeg slet ikke kan få nok af."

5 stjerner på vinavisen.dk:
"Denne hvidvin er oppe at ringe! Den har en liflig duft og en frisk og ren druesmag i fin balance. I smagen noter af pærer og melon - og af druen Pinot Gris, naturligvis. Dertil fint krydrede noter, et strejf af honning og en lang eftersmag. Flasken har skruelåg."

Yealands Family Wines:

På datoen 08.08.08 offentliggjorde Peter Yealands sin vision for første gang: han ville være verdens mest bæredygtige vinproducent! Han vidste allerede dengang at hvis det skulle blive muligt for ham at producere vin i absolut topkvalitet, som ville kunne høste stor anerkendelse, ja så skulle han indgå et ”partnerskab” med naturen. Han vidste også at han på ingen måde ville gå på kompromis med hans dybt forankrede kærlighed til naturen og hans miljøbevidste principper. Filosofien lykkedes og i dag er Yealands Family Wines profileret som én af verdens bedste producenter af bæredygtige vine.

Al vinproduktion er CO2 neutral og alt hvad der kan genbruges, bliver genbrugt.

Peter Yealands grundprincipper:

•Regnvand opsamles og spildevand renses og genbruges
•Brug af minifår (Babydoll) der går rundt mellem vinstokkene og spiser ukrudt
•Brug af sol- og vindenergi
•Der plantes vilde blomster mellem vinstokkene – de tiltrækker insekter som holder vindruerne fri for sygdomme
•Store vådområder omkring vinmarkerne gavner både flora og fauna
•Fritgående høns spiser uvelkomne insekter – og laver tilmed æg til de ansatte.
•Der spilles klassisk musik for vinstokkene – det har vist sig efter studier at gavne kvaliteten. Et eksperiment har også vist at de høns der går i nærheden af musikken, lægger større æg – helt præcist 16% større!
Alc % 12,5%
Land New Zealand
Område Marlborough
Vinhus Yealands Family Wines
Årgang 2019
Druer Pinot Gris
Smagsretning Frisk
Aromatisk
Velegnet til Skaldyr
Fisk
Salater
Lette retter
Flaskestørrelse 75 cl.
Type Hvidvin
Se video Yealands Wines 2020
Varenummer T00631153