Gigondas Cuvèe de Beauchamp Magnum

På lager
349,00

Château de Montmirail, fremhæves af Hugh Johnson for deres fremragende vine. Det forstår man godt, når man smager ”Beauchamp”. Her er der tale om topklasse Gigondas! Gennem generationer har Montmirail forædlet deres Gigondas så betragteligt, at de i dag er helt på højde med de bedste og mest anerkendte Chateauneuf-du-Pape vine. Er du Rhône-entusiast, må du ikke snyde dig selv for denne oplevelse!
Ved foden af det exceptionelle bjergmassiv, Dentelles de Montmirail, vokser druerne man bruger til denne vin.
75% Grenache, 15% Syrah og 10% Mourvedre, er nøje håndsorteret, afstilket og knust. Gæringen med skindkontakt varer 12-14 dage. Herefter lagres vinen 15 måneder før den tappes på flaske.
Den har en dyb mørkerød, næsten lilla farve. Duften afslører en buket af spanske kirsebær, knuste jordbær og meget modne brombær. Den udvikler sig hen imod vilde nuancer af underskov og trøfler.
Vinen er kraftig med et kødfuldt anslag. Aromaer af sveske, figen, hvid peber, timian og lakrids, fylder munden. Robust konsistens og markant garvesyre, afslutter vinen, på fornem vis. Vinen kan lagres i op til 10 år efter høståret, men kan også drikkes nu. Dog anbefaler vi, at du dekanterer vinen 2-3 timer inden servering, så den får tid til at åbne sig. Drik den ved cirka 18 grader – af store rødvinsglas.
Krydrede retter, vildt, efterårets simreretter og traditionel julemad, er vinen specielt velegnet til.

Bemærk, at dette er en Magnumflaske – så invitér blot et vennepar til middag og nyd denne udsøgte vin i godt selskab!

Alc % 14,5%
Land Frankrig
Område Syd Rhône
Vinhus Château de Montmirail
Årgang 2017
Druer Mourvedre
Syrah
Grenache Noir
Smagsretning Kraftig
Krydret
Tør
Kompleks
Velegnet til Tunge retter
Smagfulde oste
Julemad
Bøffer
Kød fra grillen
Lam
Vildt
Flaskestørrelse 150 cl.
Type Rødvin
Varenummer T00831093