Grenache Noir Vieilles Vignes

På lager

v/6 fl.

69,00

v/1 fl.

119,00

Ren Grenache-vin til en formidabel pris!


Vinen kommer fra marker med over 45 år gamle vinstokke (Vieilles Vignes), hvilket har meget stor betydning for Grenache-druen. Vinstokkenes alder betyder nemlig at høstudbyttet helt naturligt bliver begrænset helt ned til 35 hl. pr. hektar. Det giver en langt højere koncentration af smag i druerne og dermed en super flot vin.

Grenache Noirs karakter:

Flot klar rubinrød farve. Tydelig frisk frugt i duften af først hindbær, jordbær og sidst let krydderi. Vinen er dyb og imødekommende blød. Smagen byder på lækker, fed bærfrugt og en afstemt, peberkrydret afslutning.

Hvad er Grenache Noir velegnet til:

Vinen passer rigtig godt til traditionelle danske hverdagsretter. Lige fra frikadeller til okse eller svinekød fra grillen.

Serveringstemperatur cirka 18 grader og brug gerne de store glas - så udfolder vinen sig endnu mere.

Grenache-druen:

Grenache-druen benyttes primært i blandinger sammen med Syrah og Mourvèdre i de sydlige Rhône-vine. Den er ofte hoveddruen bag de mere berømte vine fra Châteauneuf-du-Pape, Gigondas og Vacqueyras.

Druen er karakteriseret ved en usædvanlig kombination af lys farve og høj alkohol. Den har en sød og frugtrig smag med et tydeligt urtepræg. Den er meget udbredt i Sydfrankrig, hvor smagen er som dufte af Provence med urter, timian og lavendel.
Alc % 13,5%
Land Frankrig
Område Sydfrankrig
Vinhus Arnoux
Årgang 2019
Druer Grenache Noir
Smagsretning Fyldig
Frugtig
Krydret
Velegnet til Simre/gryderetter
Charcuteri
Ostebord
Kød fra grillen
Allround
Flaskestørrelse 75 cl.
Type Rødvin
Varenummer T00531443