2 fl. Toscanello i trækasse

På lager
333,00
195,00

Over 200.000 flasker solgt på fem år

Vi forstår det godt i Holte Vinlager, for den smager forrygende. Karakterfuld og velkomponeret rødvin fra Toscana, som fremstår indsmigrende og elegant.

Vinen er lavet på 100% Sangiovese Grosso, som er hoveddruen i Toscana. Mest velkendte vine på druen er Brunello og Rosso di Montalcino, og vinen tåler absolut sammenligning med disse. Den er klassificeret som IGT, hvilket er niveauet højere end Vino di Tavola – bordvin.

Toscanellos karakter:Den er flot sammensat; med en duft af mørke kirsebær, svesker og et tvist af mokka og med en kraftfuld smag af modne røde bær, sorte blommer, krydderurt og egetræsvanilje. Tilpas afstemt tanninindhold fuldender vinen. Vi anbefaler, at du ilter vinen en halv times tid inden servering.

Hvad er Toscanello velegnet til:Solide og krydrede retter, grillet kød, lam og kraftige oste (ikke skimmel) er perfekte ledsagere til denne vin. Server den gerne ved cirka 16-17 grader.

Om Toscana:Toscana, Italiens mest kendte vinområde, hvor blandt andet Chianti og Brunello di Montalcino hører hjemme, ligger i den centrale del af landet omkring byen Firenze.
Kvaliteten i den næsten legendariske Chianti-bast flaske var ikke noget at skrive hjem om, men der er da heldigvis sket meget siden. Som i alle andre store vinområder er man blevet langt mere opmærksom på jorden og mikromiljøet – på at få det bedste ud af potentialet, så man kan producere langt mere koncentrerede vine end tidligere.

Efterspørgslen på toskansk vin er enorm. Da pris jo altid er et spørgsmål om udbud og efterspørgsel, er vinene efterhånden temmelig dyre. Især de store vine som dyrkes på de for området mere utraditionelle druer – de såkaldte Supertoscanere – er ekstremt dyre.

IGT-vine fra Toscana:IGT står for Indicazione Geografica Tipica og er en relativ ny klassifikation i italiensk vinlovgivning, der blev indført i 1992. Den blev indført da mange af landets bedste vine på det tidspunkt kun kunne skrive Vino di Tavola – bordvin – på etiketten, da vinene ikke levede op til DOC eller DOCG-kravene. Mange af disse vine var fra Toscana og gik under begrebet Super-Toscaner.

Med IGT har man fået en højere klassifikation end Vino di Tavola, men lovgivningsmæssigt ligger den stadig under DOCG og DOC, der er de højeste italienske betegnelser. IGT-vine har ikke disse stramme regler. Druerne skal stadig dyrkes i et bestemt område, men det kan være fra et større område og fra forskellige sub-regioner. Og endelig er druesammensætning og lagring helt fri.

Alc % 14,5%
Land Italien
Område Toscana
Vinhus Produttori di Govone
Årgang 2018
Druer Sangiovese
Smagsretning Fyldig
Tør
Velegnet til Smagfulde oste
Lam
Oksekød
Flaskestørrelse 2 x 75 cl.
Type Rødvin
Varenummer HV0011