Charles Ellner Róse Brut

På lager
329,00

Superb Rosé-champagne fra Charles Ellner.


Rosé champagne på top-niveau. Hos Ellner kan man sit kram og champagne-huset kører nu på 4. generation. Altid forrygende kvalitet, der indfrier forventningerne – og mere til.

Anmeldelser:

5 stjerner fra flaskehalsen.nu, april 2020:
"Champagne er på alle måder et andægtigt og mytisk vinområde – og skal man finde frem til et af de fineste og vigtigste områder i Champagne, så er Epernay iblandt dem. Det er også her, at Charles Ellner hører hjemme – et familieforetagende, der nu i fjerde generation skaber forrygende Champagne-oplevelser.

Deres rosé-bobler er skabt på Chardonnay og Pinot Noir-druer, og hvis du forventer at en rosé-udgave af Champagne er lidt mere frugtig og blød, end de lyse af slagsen, så er det kun en delvis sandhed i denne. For her får du virkelig tør, elegant, diskret og nydelig Champagne, der står elegant i glasset, både når det gælder den sarte farve og den afstemte aroma. Smagen er lang, smidig og charmerende, og eftersmagen er langstrakt og fuld af nuancer. Det gør Charles Ellner Champagne Rosé til en flaske, der har et rigtig højt kvalitetsniveau, og hvor du sagtens kan blive overrasket over den tørre og friske stil – om overraskelsen er positiv eller negativ afhænger af dine smagsløg. Jeg er rigtig fornøjet her."


INTERNATIONAL WINE CHALLENGE 2020 - SILVER MEDAL & 91 points
GILBERT & GAILLARD 2019 – 91 points
WINE SPECTATOR – November 2017 – 91 points
GUIDE HACHETTE 2016 – 2 stars

Vinens karakter:

Frisk og subtil rosé-champagne. Den har en dejlig duft af søde kirsebær, hindbær og jordbær, der fortsætter saftigt i munden, hvor vinen fremstår meget elegant. Moden citrus fuldender billedet af en smukt balanceret champagne.

Hvad er vinen velegnet til?

Champagnen vil være meget velegnet til velkomst, og fisk og skaldyr. Den vil også være et frækt valg til kalvekød.

Serveres ved cirka 6-8 grader.

Sådan er vinen fremstillet:

Denne herlige champagne er produceret af 50 % Chardonnay og 50 % Pinot Noir.

Om producenten:

Charles Ellner er et familieejet Champagnehus, der går fire generationer tilbage. Ellner er beliggende i Épernay - højborgen i Champagne distriktet. Huset besidder mere end 54 hektar vinmarker, fordelt over hele Champagne, og i mere end 15 landsbyer. Vingården producerer selv 70 % af den totale høst. Mere end 50% af den samlede produktion er Chardonnay-druer.

I de over 2 kilometer lange kældre har man til stadighed mellem 2.500.000 og 3.000.000 flasker liggende. Man sælger årligt mere end 1.000.000 flasker champagne, heraf 40% til eksport. Ganske imponerende!
Alc % 12%
Land Frankrig
Område Champagne/Epernay
Vinhus Charles Ellner
Årgang NV
Druer Chardonnay
Pinot Noir
Smagsretning Fyldig
Krydret
Tør
Velegnet til Aperitif/uden mad
Skaldyr
Fisk
Sushi
Lyst kød
Flaskestørrelse 75 cl.
Type Champagne
flaskehalsen.nu
Varenummer T01411121