Pouilly-Fumé Fiou

På lager

v/6 fl.

170,00

v/1 fl.

189,00

Henri Bourgeois regnes blandt de absolut førende vinavlere i Sancerre-Pouilly-Fumé, ja i hele Frankrig. Det er denne producent, som også står bag denne herlige Pouilly-Fumè -  Domaine Gèrard Fiou.

Vinstokkene er mellem 25-45 år. Druerne er høstet på kridtskråningerne ved Saint Andel. Den aromatiske, blomstrede og røgede karakter fra Sauvignon Blanc druen dominerer denne vin og gør den meget harmonisk og elegant.

Sancerre ligger ca. 200 km. syd for Paris på skråningerne ved Loire. I byen Chavignol i hjertet af Sancerre finder man familiefirmaet Henri Bourgeois, som har lavet vin igennem 10 generationer.

Druerne, der her bruges, er Sauvignon Blanc til hvide vine og Pinot Noir til røde og rosé. Jorden er kridtholdig og stenet med meget flint, som er med til at give vinene deres særpræg. Efter en skånsom presning af druerne og 24 timers tilpasningsperiode af saften, gærer vinen i rustfri ståltanke ved 15-18°C. Herefter modnes vinen på sin fine bærme yderligere 5 måneder.

Aromaen er fyldt af blomster og en "røget" karakter af Sauvignon druen. Smagen er elegant, frugtrig, rund og særdeles behagelig at drikke. Vinen bør serveres med en temperatur på 10°C - så kommer den til sin fulde ret.

Denne Pouilly-Fumè passer fortrinligt sammen med skaldyr, fisk, lyst kød og gedeost. Prøv den f.eks. sammen med en rullet pigvar, som har været i ovnen. Tilbehør spinat og fetaost.

Alc % 13%
Land Frankrig
Område Loire
Vinhus Domaine Gèrard Fiou
Årgang 2020
Druer Sauvignon Blanc
Smagsretning Tør
Aromatisk
Mineralsk
Kompleks
Velegnet til Skaldyr
Fisk
Asiatisk
Risotto
Flaskestørrelse 75 cl.
Type Hvidvin
Varenummer T01031031