Ô d'Yeuses

Varen er midlertidigt udsolgt fra lageret. Kontakt evt. din lokale butik.

v/6 fl.

120,00

v/1 fl.

199,00

5 stjerner i Spis Bedre/Smag på Vin.dk, marts 2018:
"Frisk og frugtig aroma med rige mængder sorte bær som solbær, brombær foruden florale noter af roser. I munden er den tør og markant med en smagsmæssig rejse, der begynder frugtigt med noter af solbær, kirsebær efterfulgt af tørre kaffenoter for at slutte af i lakridsbitre noter med et godt skud sort peber. Syren er høj, mens tanninen er fint tøjlet. Veloplagt vin til efterårets simreretter med bagte og krydrede rodfrugter."

Topvinen fra Domaine les Yeuses! Den er lavet på ren Cabernet Franc, og er en veloplagt vin til vinterens simreretter med bagte og krydrede rodfrugter. Frisk og frugtig duft med rige mængder sorte bær og florale noter af roser. Smagen begynder frugtigt med noter af solbær og kirsebær, efterfulgt af tørre kaffenoter. Vinen afsluttes med lakridsbitre elementer med et godt skud sort peber. Syren er høj, mens tanninen er fint tøjlet.

Familien Dardé har ejet Domaine Les Yeuses de sidste 30 år, og besidder 80 hektar vinmarker. Vingården ligger placeret ved byen Mèze mellem Middelhavet og Thau-bassinet. Jorden hvor vinstokkene er plantet er specielt rig på ler og kridt. Den maritime indflydelse fra Middelhavet præger druerne gennem hele året, og er medvirkende til at bevare den karakteristiske frugt som er typisk for vinmarker der ligger ud til kysten.
Languedoc betragtes som Frankrigs vinlegeplads: det er her der eksperimenteres og det er her druesorter sammensættes på nye måder. Al denne nytænkning er ikke kommet naturligt, men er snarere sket som en reaktion på stærke markedskræfter, der ønsker vin af høj kvalitet. Og det leverer Domaine les Yeuses!

Land Frankrig
Område Languedoc
Vinhus Domaine les Yeuses
Årgang 2015
Druer Cabernet Franc
Smagsretning Kraftig
Krydret
Tør
Velegnet til Smagfulde oste
Bøffer
Kød fra grillen
Vildt
Oksekød
Flaskestørrelse 75 cl.
Type Rødvin
Varenummer T00531671