Vino Spumante Brut

På lager

v/6 fl.

110,00

v/1 fl.

139,00

Denne charmerende Spumante har været produceret siden 1982 – det samme år hvor Carpineto byggede de første, stadigt eksisterende anlægsfaciliteter til produktion af mousserende vine. Tilmed også det første i hele Chianti Classico regionen.
 
Spumante er italiensk for mousseux, en vin med tryk på - brus eller bobler. Den færdige vin får en andengæring, der giver vinen sin mousserende profil. Spumante får sit brus ved Charmat-metoden, der også bruges til Asti, Moscato d'Asti, og de forskellige Prosecco-vine. Til forskel fra champagnemetoden, hvor andengæringen foregår i flaskerne, foregår andengæringen ved Charmat-metoden i lukkede ståltanke. De fleste italienske frizzante-vine produceres ved denne metode. Den giver fine bobler og mindsker smagen af gær, som ellers ofte forbindes med den noget dyrere flaskegæring, som anvendes til blandt andre Cava og Champagne.
Denne Spumante har gennemgået en langsom gæring ved meget lave temperaturer, og man har benyttet sig af Carpinetos specielle gærblanding. Efter at den er hældt på flaske lagres den i minimum 6 måneder under kontrolleret temperatur.
Det flygtige skum har en let lysegrøn farve med marineblå nuancer. Duften er kompleks, elegant, frugtet, og tydelige noter af ristet toastbrød. Smagen er tør, livlig, afbalanceret, og har en raffineret tekstur. Perfekt serveringstemperatur er mellem 6 og 10 grader. Ideel som aperitif, men også velegnet til fiskeretter og ost. 

I 1967 skabte Giovanni Carlo Sacchet og Antonio Mario Zaccheo, Carpineto. De havde de primære mål at revolutionere vindyrkning, samt producere en Chianti Classico af så høj kvalitet, at den ville blive internationalt berømt. De to vinfanatikere så et stort uudnyttet potentiale i det toskanske landskab, og med deres knivskarpe sans for innovation, og forståelse for såkaldt ”cutting edge technology” – som kort fortalt kan oversættes til den førende teknologi indenfor IT, enheder, teknikker og udvikling – lykkedes det dem at gøre virkelighed ud af deres drømme. Carpineto er en international succes, og vinene sælges i over 70 lande.  Intensiteten, integriteten, og konsistensen, har givet dem et solidt omdømme blandt forbrugere og anmeldere. Carpinetos vine, specielt de lagrede røde, har høstet et utal af priser og anerkendelser, gennem årene. Til stadighed eksperimenterer Giovanni og Antonio med vinene, som de innovative pionerer de er.

Alc % 7%
Land Italien
Område Toscana
Vinhus Carpineto
Druer Moscato
Smagsretning Frugtig
Sød
Frisk
Aromatisk
Velegnet til Aperitif/uden mad
Dessert
Flaskestørrelse 75 cl.
Type Mousserende
Varenummer P12019010