Viña Abba

På lager

v/6 fl.

100,00

v/1 fl.

129,00

Et fund fra Toro til en fantastisk pris!


MUNDUS VINI - The Grand International Wine Award: Guldmedalje og BEST OF SHOW - TORO

Anmeldelser:

5 stjerner på flaskehalsen.nu, september 2019:
"Denne Tinta del Toro er en imponerende vin, der har masser af smag og krydderier, der gør den til en storladen og voluminøs oplevelse. Den har en fed struktur og en stor bund, der giver et flot afsæt til den enorme fylde, der afrundes med blødhed og masser af urter i eftersmagen.

Vinens karakter:

Vinen har stor fylde med duft og smag af røde frugter, lakrids, peber, krydderier og noter af chokolade. En rund og velafbalanceret eftersmag afslutter vinen på elegant vis.

Hvad er vinen velegnet til?

Perfekt til rødt kød, modne oste og tapas. Vi anbefaler at du hælder vinen på karaffel en time inden servering – sikke en fornøjelse!

Serveringstemperatur cirka 16-18 grader.

Sådan er vinen fremstillet:

Denne vin er lavet på 100% Tinto del Toro (Tempranillo) og druerne er høstet fra 40 år gamle vinstokke. Efter gæringen lagrer vinen 14 måneder i 60% franske egetræsfade og 40% amerikanske fade. Inden den frigives til salg flaskelagrer den yderligere 8 måneder.

Om producenten:

Vingården Francisco Casas er beliggende i vindistriktet Toro, i Nordspanien. Området byder på et barskt klima hvor temperaturerne svinger fra plus 40 grader til minus 15 grader – et udsving på 50-60 grader! Der falder maksimalt 300 millimeter regn årligt, og kunstvanding er ikke tilladt. Dette giver vinproducenterne hårde betingelser, men som altid kan dygtige vinmagere trylle.

En stor del af vinstokkene i Toro, er ”præphylloxera”, det vil sige at de har overlevet den store vinpest i Europa. Mange af stokkene er derfor oldgamle – nogle op til 120 år gamle! I Toro hersker Tempranillo – som her kaldes Tinto del Toro. Sorter som Cabernet Sauvignon og Merlot, ses stort set ikke. Det er et godt udgangspunkt for at kunne skabe autentiske vine.

  

Alc % 14,5%
Land Spanien
Område Toro
Vinhus Bodegas Francisco Casas
Årgang 2015
Druer Tinto del Toro
Smagsretning Fyldig
Krydret
Tør
Fadpræget
Velegnet til Smagfulde oste
Bøffer
Tapas
Flaskestørrelse 75 cl.
Type Rødvin
flaskehalsen.nu
MUNDUS VINI GULD
Varenummer T00531597