Troupe Albariño

På lager

v/6 fl.

100,00

v/1 fl.

149,00

Albariño - måske Spaniens bedste hvidvinsdrue?


Denne vin er et pragteksemplar på god Albariño: Frisk og dejlig, og med en let saltet eftersmag. Netop dette gør vinen til et drømme-match til helt rene skaldyrsretter.

Siden Spanien blev optaget i EU, er der blevet investeret meget store beløb i den lokale vinproduktion og i dag regnes hvidvinene fra Rìas Baxas for at være blandt de bedste i verden.

Flaskehalsen.nu - 5 stjerner, marts 2021:
"Det er umanerligt svært at undgå at holde af Albariño-druen. I Rias Baixas i det nordvestligste Spanien giver den nogle vine, der kan noget helt særligt, når de er i topform. Dette er en rigtig dejlig hvidvin, der formår at sammensætte de friske elementer fra Albariño-druen på en måde, hvor det bliver lidt mere blødt og fyldigt, end det er tilfældet i de skarpeste af dem. Det gør Troupe til en perfekt vin til fisk og skaldyr, men den kan altså også sagtens håndtere den spraglede tapas-platte og en hyggestund i sofaen. Det er friskhed, god syre, lys frugt – og en rolig, blid bund, der fører dig sikkert gennem en meget velkomponeret smagsbillede."

Vinens karakter:

Troupe er lavet på Albariño-druen, og er en rigtig ”feel-good-vin”. Den fremstår strågul med et let grønligt skær. God intens duft af fersken, mango, pære og passionsfrugt. Smagen er frisk og byder på citrus og pink grapefrugt.

Hvad er vinen velegnet til?

Fremragende som aperitif og hyggevin, men fungerer også særdeles godt til skaldyr og salater.

Serveringstemperatur cirka 8-9 grader.

Anmeldelser i årgang 2016:


Flaskehalsen.nu - 5 stjerner

Spis Bedre/Smag på Vin - 5 stjerner

Om Albariño-druen:

Albariño på spansk og Alvarinho på portugisisk. Det er samme hvide drue, men hvor godt kender du den?

Det er en stjerne blandt de grønne druer, men ofte ganske ukendt i mange lande og dermed også hos os der elsker vin. I det nordligste Portugal, i vindistriktet Vinho Verde og på den anden side af grænsen – nemlig i det spanske vinområde Rìas Baixas i Galicien ved man godt hvad Albariño/Alvarinho er, for det er i dette hjørne på den iberiske halvø, at druen stortrives og har sin internationale hjemmebane.

Alc % 13%
Land Spanien
Område Rias Baixas - Galicien
Årgang 2019
Druer Albariño
Smagsretning Frugtig
Frisk
Aromatisk
Velegnet til Skaldyr
Fisk
Flaskestørrelse 75 cl.
Type Hvidvin
flaskehalsen.nu
Varenummer P13213119