Saronsberg Viognier

På lager

v/6 fl.

130,00

v/1 fl.

149,00

Vidunderlig Viognier fra Saronsberg.


Viognier er ikke den mest kendte hvidvinsdrue. Den er vanskelig at dyrke, høstudbytterne er lavere og kvaliteten svinger meget. Viognier-druens historiske højborg er i Condrieu, i den nordlige del af Rhône, i Frankrig. Præcis her var winemaker Dewaldt Heyns, i lære som ønolog (vinavler) og hans forkærlighed for druen har uden tvivl inspireret ham til, at frembringe denne forførende hvidvin.

National Wine Challenge: Top 100
South African Wine Index: Platinum
Decanter World Wine Awards: 94 Points
Tim Atkin SA Report: 90 Points
Veritas: Gold Medal

Vinens karakter:

Farven er lys strågul. I duften findes honning, pære, abrikos og blomster. Smagen er fuldfed og har elementer af eksotiske, gule frugter og vanilje fra fadlagringen. En frisk, afbalanceret finish fuldender vinen.

Hvad er vinen velegnet til?

Til denne hvidvin er orientalsk krydret mad eller sushi et match made in heaven.

Server den gerne ved 8-10 grader.

Sådan er vinen fremstillet:

Vinen er lavet på Viognier og har lagret 11 måneder på egetræsfade.


Om producenten:

Saronsberg er beliggende i Tulbagh-dalen, i Western Cape provinsen, som ligger 120 kilometer nordøst for Cape Town. Vinhuset er opkaldt efter bjerget som det ligger ved foden af. I 2002 etablerede man ved en sammenlægning af to vingårde, Saronsberg.

Det skulle vise sig, at blive en meget hård start, da en voldsom brand ødelagde næsten alle vinstokke. Man var derfor nødt til at igangsætte en omfattende nyplantning, i 2003.

Vingården har i dag et topmoderne produktionsanlæg. Historien taget i betragtning er det endnu mere imponerende, at bevidne Saronsbergs store succes.

Under kyndig ledelse af winemaker Dewaldt Heyns, høster vingården et utal af medaljer hvert år – se blot dette link: www.saronsberg.com/awards

Alc % 13,5%
Land Sydafrika
Område Stellenbosch
Vinhus Saronsberg
Årgang 2018
Druer Viognier
Smagsretning Fyldig
Tør
Aromatisk
Kompleks
Velegnet til Aperitif/uden mad
Asiatisk
Sushi
Fisk fra grillen
Flaskestørrelse 75 cl.
Type Hvidvin
Se video
Varenummer T00631139