Sancerre La Vigne Blanche

På lager

v/6 fl.

200,00

v/1 fl.

229,00

LUKSUS VIN!

Alle druer kommer fra stenede og kridtholdige skråninger kaldet "Gaillottes", som ligger rundt om Chavignol.Vinstokke er alle mellem 20-40 år. Denne vin er gæret mellem 15 og 18°C i termoreguleret rustfri ståltanke. Herefter modning i 5 måneder på sin fine bærme for at fastholde de utrolige aromaer.Smagsnoter:Delikat, blomsterrig aroma og smag med frugt, behaglig friskhed og god fylde. Vinen besidder en fremragende balance, styrkende friskhed og en dejlig vedholden smag.

Den "eksplosive buket" af dufte i denne flaske er meget karakteristisk for de modne Sauvignon Blanc druer.

Vinen bør serveres med en temperatur på omkring 12°C.

Denne Sancerre passer rigtigt godt med store fiskeretter såsom laks eller sandart, gerne sammen med spændende urter/grøntsager, men den kan også anvendes til eksotiske og lidt krydret retter. 

La Vigne Blanche kan drikkes nu men kan også kan opbevares under de rette forhold 3-4 år efter høståret.Sancerre ligger ca. 200 km. syd for Paris på skråningerne ved Loire. I byen Chavignol i hjertet af Sancerre finder man familiefirmaet Henri Bourgeois, som har lavet vin igennem 10 generationer.

Henri Bourgeois regnes blandt de absolut førende vinavlere i Sancerre-Pouilly-Fumé, ja i hele Frankrig.Druerne, der her bruges, er Sauvignon Blanc til hvide vine og Pinot Noir til røde og rosé. Jorden er kridtholdig og stenet med meget flint, som er med til at give vinene deres særpræg.

Alc % 13%
Land Frankrig
Område Loire
Vinhus Henri Bourgeois
Årgang 2020
Druer Sauvignon Blanc
Smagsretning Fyldig
Tør
Aromatisk
Mineralsk
Velegnet til Skaldyr
Krydrede retter
Asiatisk
Flaskestørrelse 75 cl.
Type Hvidvin
Varenummer T01031013