Saint Desirat Syrah

På lager

v/6 fl.

69,00

v/1 fl.

89,00

Klassisk Syrah fra Nord-Rhône.


Vinen er dyrket lige uden for Saint-Joseph appellationen, og er som sådan meget typisk for egnen. God fylde og karakter og stor alsidighed.

Anmeldelser:

Decanter World Wine Awards - SØLV (2019)

Årgang 2017:
Decanter World Wine Awards - SØLV (2018)

Vinens karakter:

Denne mørke vin er både blød og frisk. Det er en vin, der bør nydes ung og værdsættes for sine frugtaromaer med masser af friske jordbær, solbær, hindbær og kirsebær, der får kant af lidt chokolade og lakrids.

Hvad er vinen velegnet til?

En dejlig vin til mange forskellige retter eller "bare" som et uforpligtende glas med gode venner.

Om distriktet:

Collines Rhodaniennes er en Vin de Pays der dækker Rhônedalen samt dele af Loire, Drôme, Isere og Ardèche. Druerne er typisk høstet på det fladere land nedenfor skråningerne, som falder udenfor appellationerne. Cirka 300 hektar vinmarker leverer lige nu druer til denne kategori, og typisk for Vin de Pays regionerne er der stor spredning på stil og druesorter. Eksempler på druer, der dyrkes er Syrah, Merlot, Gamay, Viognier, Marsanne, Roussanne, Chardonnay og Aligoté.

Cave Saint-Désirat tilstræber bæredygtig vinproduktion med et minimalt brug af pesticider. I stedet bliver der blandt andet pløjet mellem rækkerne. Udbyttet er kun 40 hektoliter pr. hektar, da der foregår en streng sortering af druerne, som tilmed er håndplukkede.

Alc % 13%
Land Frankrig
Område Nord Rhône
Vinhus Cave Saint-Dèsirat
Årgang 2018
Druer Syrah
Smagsretning Fyldig
Frugtig
Krydret
Tør
Velegnet til Charcuteri
Kød fra grillen
Oksekød
Flaskestørrelse 75 cl.
Type Rødvin
Decanter Awards SØLV
Varenummer P11350118