Alsace Riesling Bollenberg

På lager

v/6 fl.

100,00

v/1 fl.

129,00

Sublim Riesling fra Bollenberg!


Er du på jagt efter en knastør og fyldig hvidvin? - så er denne vin lige sagen. Det er en virkelig lækker Riesling, og druerne kommer fra Bollenberg, som er et af Alsaces mest berømte vinområder.

Vinstyrke2.dk - 5 stjerner, juli 2021:
"Ofte opleves alsace-rieslinger ikke specielt tørre. De har for det meste en let frugtsødme, som adskiller dem fra deres tyske trocken-fætre og -kusiner. Der eksisterer dog absolut undtagelser – afhængige af producent og terroir. F.eks. denne udgave fra området Bollenberg, der i næsen rummer alle de tørre, mineralske noter, man kan ønske sig af sin riesling: Flint, kalk og kridt.

Når det så er sagt, kommer vi ikke udenom en gewürztraminer-agtig krydring og en tydelig duft af sødlige nedfaldsæbler og fersken. Også i munden fornemmes krydderierne – mere specifikt muskatnød, safran og anis. Vinen har en svag tendens til fedme med noter af citrus- og orangefrugt og lidt honning. Der er god længde og en snert af sødme i eftersmagen. Prøv den med spicy asiatiske retter. Tørrere er den alligevel ikke."


Vinens karakter:

Vinen har en klar gul farve og duften er meget frugtig med aromaer af citron, harpiks og ananas. Smagen er tør, sprød og livlig, og man fornemmer tydeligt det salte element. Vinen er meget afbalanceret og længden på eftersmagen er ganske imponerende.

Hvad er vinen velegnet til?

Vinen vil være særdeles velegnet til fx helleflynder, krebs eller hummer, men passer også rigtig godt til lyst kød, som svinekød eller fjerkræ.

Serveringstemperatur cirka 8-10 grader.

Sådan er vinen fremstillet:

Vinen er lavet på ren Riesling og druerne kommer fra vinstokke, hvoraf 80% af dem er over 50 år, 15% 19 år og 5 % 8 år gamle. Det er med til at give vinen en enorm kompleksitet og dybde. Vinstokkene gror i det legendariske område, Bollenberg, hvor jorden er rig på især kalksten. Det betyder at vinen får en helt unik mineralsk profil. Vinen indeholder kun 3 gram restsukker pr. liter, hvilket er ekstremt lavt - så en endnu tørrere vin på Riesling ift. denne vin er nærmest umulig at finde!

Om producenten:

Første gang vinene fra Château d’Orschwihr bliver nævnt i historiebøgerne er helt tilbage i 1600-tallet, men faktisk hævdes det at der allerede under romertiden blev produceret vin her – myten bliver nok aldrig bevist men faktum er, at der i dag fremstilles hvidvine i absolut topkvalitet på dette slot.

Vi har gennem snart 30 år forhandlet vinene fra Château d’Orschwihr, først med den daværende ejer, Hubert Hartmann, og nu med hans søn, Gautier. Det helt unikke – og der hvor Château d’Orschwihr skiller sig ud fra mængden – er deres tilgang og filosofi bag vinfremstillingen: Der lægges stor vægt på bæredygtighed og respekt for miljøet. Det betyder i praksis at sådan noget som kunstgødning og ukrudtsbekæmpelse bliver begrænset til et minimalt niveau. Man har også klare regler for at der ikke må bruges giftige pesticider – både for de ansattes og for den omkringliggende faunas skyld.

Meget usædvanligt er det også, at man på Château d’Orschwihr har valgt ikke at chaptalisere vinene. Det vil sige at man ikke tilsætter sukker i vinene – hvilket ellers er det mest normale at gøre i Alsace. Disse ”tricks” undgår man, for at få den helt rigtige og autentiske smag frem i alle deres vine.

Høstudbyttet er også meget begrænset. Eksempelvis dikterer reglerne i Alsace at en producent må have et maksimalt høstudbytte på 61 hektoliter pr. hektar, til en Alsace Grand Cru vin – hos Château d’Orschwihr har man valgt at reducere det til 45 hektoliter pr. hektar! Igen for at opnå den fuldstændige og uforfalskede karakter i druen og i sidste ende vinen.

Hvis du kunne tænke dig nogle, i særklasse, store oplevelser fra Alsace, så anbefaler vi dig at stifte bekendtskab med vinene fra Château d’Orschwihr.


Alc % 12%
Land Frankrig
Område Alsace
Vinhus Château d'Orschwihr
Årgang 2018
Druer Riesling
Smagsretning Tør
Frisk
Aromatisk
Mineralsk
Velegnet til Aperitif/uden mad
Skaldyr
Fisk
Salater
Flaskestørrelse 75 cl.
Type Hvidvin
Vinstyrke2.dk
Se video
Varenummer T01931013