Alsace Pinot Gris Bollenberg

På lager

v/6 fl.

120,00

v/1 fl.

139,00

Essensen af klassisk Alsace Pinot Gris.


Fra den berømte parcel, Bollenberg, høstes druerne til denne super lækre Pinot Gris fra Château d’Orschwihr.

Vinens karakter:

Duften åbner med moden frugt, blomster, honning og våde strandsten. I smagen er den ganske intens og  cremet. Den er fyldig og tør og eftersmagen byder på æbler, melon og nødder.

Hvad er vinen velegnet til?

Vinen er et perfekt match med fjerkræ, sushi eller orientalsk krydret mad. Også forrygende som hyggevin.

Om producenten:

Første gang vinene fra Château d’Orschwihr bliver nævnt i historiebøgerne er helt tilbage i 1600-tallet, men faktisk hævdes det at der allerede under romertiden blev produceret vin her – myten bliver nok aldrig bevist men faktum er, at der i dag fremstilles hvidvine i absolut topkvalitet på dette slot.

Vi har gennem snart 30 år forhandlet vinene fra Château d’Orschwihr, først med den daværende ejer, Hubert Hartmann, og nu med hans søn, Gautier. Det helt unikke – og der hvor Château d’Orschwihr skiller sig ud fra mængden – er deres tilgang og filosofi bag vinfremstillingen: Der lægges stor vægt på bæredygtighed og respekt for miljøet. Det betyder i praksis at sådan noget som kunstgødning og ukrudtsbekæmpelse bliver begrænset til et minimalt niveau. Man har også klare regler for at der ikke må bruges giftige pesticider – både for de ansattes og for den omkringliggende faunas skyld.

Meget usædvanligt er det også, at man på Château d’Orschwihr har valgt ikke at chaptalisere vinene. Det vil sige at man ikke tilsætter sukker i vinene – hvilket ellers er det mest normale at gøre i Alsace. Disse ”tricks” undgår man, for at få den helt rigtige og autentiske smag frem i alle deres vine.

Høstudbyttet er også meget begrænset. Eksempelvis dikterer reglerne i Alsace at en producent må have et maksimalt høstudbytte på 61 hektoliter pr. hektar, til en Alsace Grand Cru vin – hos Château d’Orschwihr har man valgt at reducere det til 45 hektoliter pr. hektar! Igen for at opnå den fuldstændige og uforfalskede karakter i druen og i sidste ende vinen.

Hvis du kunne tænke dig nogle, i særklasse, store oplevelser fra Alsace, så anbefaler vi dig at stifte bekendtskab med vinene fra Château d’Orschwihr!
Alc % 13%
Land Frankrig
Område Alsace
Vinhus Château d'Orschwihr
Årgang 2018
Druer Pinot Gris
Smagsretning Fyldig
Frugtig
Krydret
Halvtør
Velegnet til Aperitif/uden mad
Asiatisk
Sushi
Kylling
Fuglevildt
Flaskestørrelse 75 cl.
Type Hvidvin
Se video
Varenummer T01931031