Nebbiolo Langhe - San Rocco

På lager

v/6 fl.

100,00

v/1 fl.

149,00

PLETSKUD FRA PIEMONTE!


Vi har forelsket os i en helt fantastisk rødvin fra Piemonte! Nebbiolo Langhe hedder vinen, hvor Langhe er det bjerg- eller bakke-område, som Barolo og Barbaresco-distrikterne befinder sig i. Druerne til vinen kommer netop fra DOCG-vinmarker, i Barbaresco, men da den er aftappet hos koopertiv, kalder man det en deklassificeret Barbaresco.

Vinens karakter:

Klassisk Nebbiolo-duft med tørrede rosenblade, tobak, skovbund og trøfler. Smagen byder på en lakridset bærfrugt med mørke krydderier. Det er en saftig vin med pæn rygrad, god fylde og smagsstyrke. Tanninerne er flot afrundet, og eftersmagen er delikat, elegant og rensende.

Vinen vil egne sig perfekt til rødt kød og steg, samt lagrede oste. Giv gerne vinen noget luft.

Om Nebbiolo:

I Piemonte laves der glimrende vine på mange druesorter, men det er Nebbiolo, der har givet området sin velfortjente verdensberømmelse. Nebbiolo er dog en udfordrende drue, da den modner sent og har så specielle krav til jordbunden, at den kun kan dyrkes på begrænsede arealer i Piemonte.

På mange måder er der lighedspunkter mellem Nebbiolo og Pinot Noir, når det handler om at opnå rigdom og personlighed i duft og smag. Nebbiolo har også en ganske særlig evne til at afspejle sit voksested og udtrykke det med stor elegance og præcision – præcis lige som det er tilfældet i Bourgogne.

Nebbiolo-vine er som skabt til mad – ikke mindst på grund af de markante tannin-muskler. Tanninen i Nebbiolo magter nemlig at skære igennem intense koncentrerede saucer og hamler let op med stegekødets fedme, og det afspejler sig i det piemontesiske køkken, hvor de kraftige stegeretter trives som få andre steder i Italien.

Barolo og Barbaresco er uden tvivl superstjernerne i Piemonte. Selv om regionen er kæmpestor, stjæler de to top-DOCG’er ofte fokus fra de mange andre glimrende vine, som distriktet også laver. Men i takt med Barolo-prisernes himmelflugt bliver det mere og mere interessant at finde prisvenlige alternativer. En oplagt mulighed er vinene, hvor der ”kun” står Nebbiolo Langhe på etiketten – og dem er vi eksperter i at finde!

Alc % 14,5%
Land Italien
Område Piemonte
Årgang 2018
Druer Nebbiolo
Smagsretning Fyldig
Tør
Kompleks
Velegnet til Smagfulde oste
Oksekød
Steg af gris
Steg af okse
Flaskestørrelse 75 cl.
Type Rødvin
Varenummer P12052918