Château Lamothe-Bouscaut Blanc

På lager

v/6 fl.

220,00

v/1 fl.

249,00

Klasse hvidvin fra Bordeaux!


Slottet har samme ejerforhold som Château Bouscaut, og sikken en kvalitet man får her, men for næsten den halve pris! En helt utrolig lækker hvidvin.

VIN I ØJENHØJDE - 6 stjerner, april 2021:
"Vi har smagt mange dejlige hvidvine, som har overrasket og smagt vidunderligt. Jeg kan ligeså godt sige, at denne hvidvin er den, som har smagt klart bedst ifølge os.

Duften er meget kompleks. Der er en duft af fad og træ, som ikke bliver for vulgært. Dernæst dufter den af blomstermark, smør, nødder og eksotisk frugt som dragéfrugt og anelse let passionsfrugt. Smagen er totalt balanceret. Det er en tør vin med masser af dybde. Den udvikler sig i munden og har en meget lang eftersmag, som fylder svælget. Det er en hvidvin, som rent faktisk kan drikkes og nydes selvom den får noget temperatur – det er en styrke til en hvidvin ifølge os. Den er meget let drikkelig, da den er meget aromatisk og rund, selvom den er tør.  

Vi mener absolut det er pengene værd. Måske du skal prøve en hvidvin, som sparker benene væk under dig?"


Vinens karakter:

Lys farve med gyldne refleksioner. Duften afslører en imponerende kompleksitet med noter af hvide blomster, friske eksotiske frugter og ristet hasselnød. Sauvignon giver et friskt og præcist smagsfornemmlese og Sémillon kommer med rundhed og aromatiske elementer. En meget afbalanceret og velsmagende finish afslutter vinen perfekt. Det er en vin med dybde, kompleksitet og finesse der uden tvivl vil begejstre dig, som nyder tørre og velstrukturerede hvidvine.

Hvad er vinen velegnet til?

Egner sig suverænt godt til krydrede tigerrejer, stegte kammuslinger, grillet fisk og compté-ost.

Serveringstemperatur cirka 8-10 grader.

Sådan er vinen fremstillet:

Vinen er lavet på 80% Sauvignon Blanc og 20% Sémillon. Druerne kommer fra vinstokke der er gennemsnitligt 35 år gamle. Jordbunden her består hovedsageligt af ler og kalk dækket af grus. Fermentering foregår på franske egetræstønder med jævnlig omrøring. Vinen lagrer på tønderne i 8 måneder.

Anmeldelse af årgang 2016:

DinVinGuide - 92 point, august 2018:
"Masser af ristede noter i duften, ingen tvivl om fadbrug her. Samtidig frugt i form af modne stikkelsbær og passionsfrugt, kokos fra fadebrug. En fin syre til at balancere den rige koncentrerede fylde. Pænt integreret fadbrug. Blød og lang eftersmag. Absolut en velegnet madvin til de fyldigere fiske- eller fjerkræsretter."

Om producenten:

Château Bouscaut har i mange år hørt til blandt de bedste producenter i Pessac-Leognan, Graves. Slottet ejes af Sophie Lurton. I Bordeaux er Lurton et kendt navn ‒ og et stort navn. Familien markerer sig som en lille hær af dygtige vinmagere og i dag ejer Lurton-familiens 28 medlemmer – i kun to generationer – i alt 27 slotte og 1300 hektar vinmarker. Sammen med sin mand, Laurent Cogombles, ejer Sophie slottene Château Bouscaut, Château Lamothe-Bouscaut og Château Valoux, hvor Château Bouscaut er et af de seks Grand Cru Classé-slotte i distriktet, Graves.

Niveauet på vinene fra Bouscaut er tårnhøjt og det afspejles også i prisen – men de er hver en krone værd når du søger en ypperlig smagsoplevelse. De mere prisvenlige vine fra Lamothe-Bouscaut er på næsten samme niveau og her får du også nogle sublime vinoplevelser.Alc % 13,5%
Land Frankrig
Område Bordeaux
Vinhus Château Bouscaut
Årgang 2018
Druer Sauvignon Blanc
Sémillon
Smagsretning Fyldig
Krydret
Tør
Kompleks
Velegnet til Fisk
Fuglevildt
Lyst kød
Flaskestørrelse 75 cl.
Type Hvidvin
VIN I ØJENHØJDE
Varenummer P11253018