Stjernene drysser ned over Frederiksdal Kirsebærvin!
"Frederiksdal 2019 er vores mest frugtige vin og er fremstillet på Nordens drue; det gamle danske Stevnsbær. For at bevare maksimal frugt er vinen tappet direkte fra ståltankene."
Hvad er vinen velegnet til?
Vinens relativt lave alkohol og fine syre gør den perfekt til klassiske faste, får- og komælksoste. Den er unik til blå oste, desserter med bær eller julens risalamande.
Vinen holder sig fint åbent i 1-2 uger, hvis den opbevares et køligt sted.
Sådan er Frederiksdal fremstillet:
For at bevare maksimal frugt er vinen tappet direkte fra ståltankene. Kirsebærrene kommer fra vores unge træer på Skælstrupmark, der giver frugt og charme, samt en smule fra vores ældste træer på Nielstrupmark, der tilføjer struktur og intensitet. Alle bær har vildgæret i 2-4 dage for at tilføre en mere kompleks smag. Herefter er de presset og gæret færdig på ståltanke, da det bevarer frugtsmagen bedst.
Vinen har godt af en tur på karaffel inden servering – og gerne 2-3 timer før.
HISTORIK: Frederiksdals årgangsvin er fremstillet i 2008 (meget få flasker), 2009, 2011, 2012, 2013, 2015, 2016, 2018 og nu 2019.
Om producenten:
At Frederiksdal Gods på Lolland skulle blive Danmarks største vingård, havde ingen forudset. Frederiksdals placering på Lollands vestligste spids, lige ud til Langelandsbæltet, er helt ideel til kirsebærproduktion.
Klimaet er perfekt. Ifølge DMI er Frederiksdal det tørreste sted i Danmark – og blandt de allermest lune og solrige. Solen bliver tilmed reflekteret i havet, der ligger få hundrede meter fra plantagerne.
Prøv disse fremragende vine, eventuelt til risalamanden, som alternativ til den traditionelle portvin - det vil du ikke fortryde!