Folie à Deux Chardonnay

Varen er midlertidigt udsolgt fra lageret. Kontakt evt. din lokale butik.

v/6 fl.

180,00

v/1 fl.

199,00

Nogle af verdens bedste og mest anerkendte, rene Chardonnay-vine, kommer fra Russian River Valley. Det skyldes den fantastiske kombination af jordbundsforhold og klima. Den kølige tåge fra Stillehavet, som om natten sænker temperaturen i Russian River Valley, er ideel til netop Chardonnay-druen, som modnes langsomt og udvikler intens smag, og samtidig bevarer syren i druerne.

Flaskehalsen.nu - 5 stjerner, februar 2021:
"Folie à Deux er lidt af en særling, når det kommer til californiske vine. For mens en klassisk californisk Zinfandel er pompøst pumpet med kraftfuld og sødmefuld frugtpower, så er Folie à Deux i en langt mere eftertænksom og nuanceret udgave.

Og når det kommer til husets Chardonnay er oplevelsen den samme. Denne kan nemlig noget, som man ikke oplever ret mange steder i Californien, nemlig at kombinere den cremede og smøragtige fornemmelse med en smag, der er frisk, smuk og ren og med masser af fyldige lyse frugter med æble og pære som det mest fremtrædende. Eftersmagen er enormt lang og dejlig, og med denne vin beviser Folie à Deux, at Zinfandel-vinen ikke er et enkeltstående vidunder, men at de kan holde et næsten ligeså imponerende niveau, når det gælder Chardonnay."


Dette er en  forførende Chardonnay der har gæret og lagret på tre typer egetræsfade; franske, amerikanske og ungarske. Tilsammen tilfører de vinen kompleksitet, med besnærende elementer af pære, æble, ananas, abrikos, muskatnød og vanilje. Fylde og dybde i perfekt harmoni med mineralitet og stringens, gør denne hvidvin til et sikkert valg til fiskeretter, charcuteri og milde oste.

Folie à Deux blev grundlagt i 1981, af to psykiatere der delte en fælles passion for vin - heraf navnet som kan oversættes til ”en fantasi eller vrangforestilling delt af to mennesker”. I 2004 blev vinhuset solgt til Trinchero Family Estates, et stort vinfirma beliggende i Napa Valley.

Folie à Deux holder til i Sonoma, og fremstiller vine på druer fra følgende appellationer; Dry Creek Valley, Alexander Valley, Russian River Valley og Sonoma Coast.

Vingården producerer serien Ménage à Trois, som vi også forhandler i Holte Vinlager. Ménage à Trois blev i 2009 kåret til ”Wine Brand of the Year”, i USA!

Alc % 13,9%
Land USA
Område Californien
Vinhus Folie à Deux
Årgang 2018
Druer Chardonnay
Smagsretning Fyldig
Frugtig
Tør
Kompleks
Fadpræget
Velegnet til Fisk
Milde oste
Charcuteri
Flaskestørrelse 75 cl.
Type Hvidvin
flaskehalsen.nu
Varenummer P16123018