Roc de l'Aigle Fitou 2016

På lager

v/6 fl.

59,00

v/1 fl.

89,00

Formidabel Fitou til super pris!


Fitou er den ældste appellation i Languedoc-Roussillon og her kan man sit kram. Du får en fantastisk vin med en dejlig fyldig og moden karakter - 4 år gammel og perfekt drikkemoden nu.

Anmeldelser:

Concours Mondial Bruxelles 2017 – GULDMEDALJE

6 stjerner på WineManual, september 2020:
"Lækker næse med fremtrædende pyraziner i form af krydderurter, peberfrugt og laurbærblade, som harmonerer rigtig flot med solmoden blå frugt såsom blåbær og blommer. Udtrykket er frugtkageagtigt og minder om højrebredsbordeaux, idet man også finder en leret mineralitet og sød tobak.

Paletten er saftig og spejler næsen ret fint. Der er sket en hurtig udvikling på de fire år, hvor frugten er blevet tørret i udtrykket sammen med mineralsk muldjord og tørrede rødviolette blomster. Vinen har en god sydfransk saftighed og en nærmest likøragtig fremtoning, men den føles stadig rimelig kølig og elegant.

Det er en tør vin med fin krop, god syre, tydelige tanniner og velbalanceret alkohol.

En superflot vin til prisen, som mere udstråler blød og udviklet Merlot fra Bordeaux fremfor saftig, halvslikket og rødfrugtet Grenache fra Sydfrankrig."


Vinens karakter:

Vinen har en smuk granatrød farve med brunlige nuancer i kanten. Duften er intens med noter af modne røde frugter. Smagen er fyldig, rund og elegant med en utrolig lækker blødhed.

Hvad er vinen velegnet til?

Vinen egner sig rigtig godt til rødt kød, vildt og modne oste.

Serveringstemperatur cirka 16-18 grader.

Sådan er vinen fremstillet:

Vinen er lavet på Grenache, Carignan og Syrah.

Om Fitou:

Fitou er en rødvins-appellation som ligger i hjertet af Roussillon, i Sydfrankrig. Vinen får sit navn fra en lille landsby, der kun ligger et par kilometer fra Middelhavskysten.

Carignan og Grenache er de to mest benyttede druesorter i Fitou. Tilsammen skal disse to druersorter udgøre mindst 60 procent af enhver vin med mindst 20 procent af hver. Mourvèdre- og/eller Syrah tegner sig typisk for resten.

Syrah er den foretrukne blandingsdrue for Carignan i de højere, køligere områder af appellationen, imens Mourvèdre foretrækkes i de områder, der er tættere på havet.

Jordbundsforholdene i Fitou er ret barske. Nedbøren er begrænset og temperaturerne er generelt høje. Det giver en helt speciel smagsprofil til vinene, som ofte er kraftige og krydrede.

Den typiske Fitou-vin er rustik i stilen med en ofte urtekrydret og læderduftende karakter. Tanninerne er ofte markante, men efter 4-5 års modning adrundes disse og det gør vinen blød og tilgængelig. Stilmæssigt ligner Fitou-vine deres naboer fra Corbières.  

Alc % 13,5%
Land Frankrig
Område Languedoc
Årgang 2016
Druer Syrah
Carignan
Grenache Noir
Smagsretning Fyldig
Krydret
Tør
Velegnet til Bøffer
Kød fra grillen
Vildt
Oksekød
Modne oste
Flaskestørrelse 75 cl.
Type Rødvin
WIneManual
Varenummer P11420116