Falesco Vitiano Rosso

På lager

v/6 fl.

69,00

v/1 fl.

109,00

Et lille mirakel fra Umbrien!


Den korte avis: ”Overvældende god vin til en meget favorabel pris.” – vi kunne ikke have sagt det bedre selv. Du får her en super velsmagende vin fra Umbrien til en uhørt flot tilbudspris!

Luca Maroni - 95 point
James Suckling - 91 point
Den korte avis - 5/6 stjerner

Vitiano Rossos karakter:

Vinen er livlig, saftig, aromatisk og meget let at drikke. Den viser en dyb rubinrød farve, og duften udstråler intense frugtige aromaer af modne kirsebær og sorte stenfrugter. Strukturen er tør og smidig, og vinen glider blødt og lækkert over ganen med god friskhed. Eftersmagen er krydret og kan godt give associationer til kirsebærlikør.

Hvad er vinen velegnet til?

Du vil kunne nyde vinen til det meste mad - både lette kødretter, men også retter med mere gods i. Prøv den eksempelvis til sammenkogte retter med tomat og oksekød.

Serveringstemperatur cirka 16-18 grader.

Sådan er vinen fremstillet:

Vinen er lavet på lige dele Cabernet Sauvignon, Merlot og Sangiovese. De tre druersorter høstes på forskellige tidspunkter - Merlot tidligt i september, og de to andre sidst i september. Vinen bliver lagret tre måneder på egetræsfade.

Om producenten:

Falesco blev grundlagt i 1979 af det ikoniske brødrepar Riccardo og Renzo Cotarella, og målet har altid været det samme – produktion af topkvalitets vine. I dag regnes de for at være den bedste producent i Lazio/Umbrien-distriktet, der ligger i Midtitalien. Vingården ligger i Lazio-regionen tæt på grænsen til Umbrien. Faktisk besidder Falesco også en vingård i netop Umbrien, hvor man også har en betydelig produktion.

Vingården Falesco er Lazio-regionens suverænt bedste vinproducent. Riccardo Cotarella betragtes som en af verdens bedste vinmagere, og sammen med hans bror Renzo ejer han vingården. Renzo er tilmed administrerende direktør hos topproducenten Marchesi Antinori i Toscana – så man skal altså lede længe efter en større garanti for kvalitet!

Alc % 13,5%
Land Italien
Område Lazio
Vinhus Falesco
Årgang 2017
Druer Merlot
Sangiovese
Cabernet Sauvignon
Smagsretning Fyldig
Frugtig
Krydret
Velegnet til Allround
Flaskestørrelse 75 cl.
Type Rødvin
James Suckling 91 point
Se video
Varenummer T00531747