Charles Ellner Millésime 2004 Prestige

På lager
399,00

Lækker moden årgangschampagne.


Wine Enthusiast - 91 point

Vinens karakter:

Den klare guldfarvede champagne er toppet med en generøs og vedvarende mousse. Duften er frisk og livlig med antydninger af honning. I smagen opleves aromaer af citrus og hvide blomster, og en silkeblød struktur. Denne champagne er kompleks, kraftfuld og velafbalanceret - og perfekt moden nu.

Champagnen er yderst smagfuld med ristede elementer og tydelige gærnoter, der er fint integreret med appelsinskal og æble. Den er fuldt udviklet netop nu og der venter dig en stor oplevelse!

Hvad er vinen velegnet til?

God som aperitif med små kanapeer til. Også lækker til fisk- og skaldyrsretter.

Serveringstemperatur cirka 9-11 grader.

Sådan er vinen fremstillet:

Champagnen er lavet på 69% Chardonnay (delvist lagret på gamle fade) og 31% Pinot Noir. Vinen er tilsat 6 gram sukker per liter - også kaldet "dosage". Tilsætter man under 6 gram sukker per liter betegnes champagnen som "Extra Brut" (ekstra tør).

Om producenten:

Charles Ellner er et familiefirma, der går 4 generationer tilbage og er beliggende i den vigtige champagneby Épernay. Huset ejer 54 ha. vinmarker, hvorfra mere end 70% af druerne til champagnefremstilling stammer, heraf er mere end 50% Chardonnay-druen.

I de over 2 km. lange kældre har Ellner til stadighed mellem 2.500.000 og 3.000.000 flasker liggende, og man sælger årligt mere end 1.000.000 flasker champagne, heraf 40% til eksport.

Alc % 12%
Land Frankrig
Område Champagne
Vinhus Charles Ellner
Årgang 2004
Druer Chardonnay
Pinot Noir
Smagsretning Fyldig
Tør
Kompleks
Elegant
Velegnet til Aperitif/uden mad
Fisk
Lyst kød
Flaskestørrelse 75 cl.
Type Champagne
Wine Enthusiast 91 point
Varenummer T01431105