Château Ferrand Pomerol

Varen er midlertidigt udsolgt fra lageret. Kontakt evt. din lokale butik.
1.800,00

Elegance og raffinement – det er Pomerol

Château Ferrand er en familiejet ejendom i Pomerol. Siden 1934 har filosofien været den samme: udvikling og modning af vinene, kombineret med integration af moderne vindyrknings teknikker. Vingården besidder 12 hektar jord beplantet med vinstokke – 60% Merlot og 40% Cabernet Franc.
På de sydlige skråninger af Pomerol plateauet, er jordbunden komprimeret af forhistorisk, lettere gruset sand, som er kendetegnet ved at besidde et markant indhold af bløde tertiære sandsten indeholdende jernoxider. Disse helt unikke jordbundsforhold betyder at vinene får deres helt egen og meget karakteristiske smagsprofil. Château Ferrand er eksponent for netop disse vine.

Château Ferrand’s karakter:


Vinen har en fin teglstensrød farve. En væsentlig proportionel mængde Cabernet Franc giver den en blomstret og frugtholdig bouquet, med strejf af trøffel. Stilen er klassisk, kraftig uden at være tung, og smagen er meget fyldig og udviklet, med fine nuancer af brombær, sød tobak og muld.
Den modnes over en periode på 18 måneder i franske egetræstønder – hvoraf en tredjedel af tønderne udskiftes hvert år. Vinen afsluttes raffineret med silkebløde tanniner. Smag her hvorfor Pomerol anses af mange som noget af det ypperste.

Hvad er Château Ferrand velegnet til:


Oksekød, vildt (fjerkræ), og modne oste. Vi anbefaler at du dekanterer vinen 1-2 timer inden servering, og nyd gerne vinen ved cirka 16-17 grader.

Alc % 12,5%
Land Frankrig
Område Bordeaux
Vinhus Château Ferrand
Årgang 2016
Druer Merlot
Cabernet Franc
Smagsretning Fyldig
Tør
Kompleks
Fadpræget
Velegnet til Bøffer
Kalv
Oksekød
Steg af okse
Flaskestørrelse 75 cl.
Type Rødvin
Varenummer P11240116