Château de la Chesnaie Muscadet Sur Lie

På lager

v/6 fl.

75,00

v/1 fl.

85,00

Muscadet - den undervurderede hvidvin fra Loire.


Muscadet Sur Lie er desværre en lidt overset vin fra Loire, hvor Sancerre som regel tager omtalen. Det er lidt synd for denne Muscadet er et formidabelt glas og så til en meget fornuftig pris!

Anmeldelser årgang 2017:

90 point og GODT KØB i Din Vin guide
5 stjerner og GODT KØB i EB

Vinens karakter:

Ren, frisk vin med lækre noter af citron, pære og hvide blomster, samt lidt ristede noter fra lagringen på gærrester. God syre og udpræget mineralitet, samt en lang eftersmag med en lille rest af CO2, som giver en forfriskende prikken på tungen.

Hvad er vinen velegnet til?

Denne type vin er med sin lette krop og mineralske karakter, virkelig god til retter med sarte smagsnuancer, der skal fremhæves, men ikke overdøves af vinen.

Sådan er vinen fremstillet:

Vinen er lavet på druen, Melon de Bourgogne. Den er ikke fadlagret, men den har lagret cirka 12 måndeder, "sur lie", dvs. på bundfald efter gæringen. Det er med til at give vinen noget mere fylde og karakter.

Om producenten:

Chéreau-Carré-familien er de sidste vinproducenter i landsbyen Basse-Goulaine. I 1960’erne købte familien slottet, Château de la Chesnaie, som i dag er adskilt fra vinmarkerne. Det har man gjort for at sikre den bedst mulige kvalitet i vinene, da omkostningerne fra slottet ikke påvirker økonomien i forhold til vinfremstillingen.

Château de la Chesnaie ligger helt ideelt på en solrig skråning med skifer-holdig jordbund, og det er den optimale placering, når der skal laves Muscadet Sèvre & Maine Sur Lie-hvidvine på højeste niveau.


Det er ikke så ofte, at man smager en Muscadet  Sur Lie, men her er en god en af slagsen. Den har sin friske smag fra druen Melon de Bourgogne og et strejf af gærsmag fra fadgæringen på bundfaldet (sur lie). Dertil en lille rest af CO2, som giver en forfriskende prikken på tungen. En dejlig vin - prøv den eksempelvis som ledsager til en frokost.

Cherau-Carré

Chereau-Carré er kendt, og anerkendt som en af de bedste producenter i Pays Nantais, for kvaliteten af deres 50 ha vinmarker i Saint Fiacre i hjertet af appellationen Sevre-et-Maine og for forskelligheden af deres vine.Deres vine udtrykker en høj håndværksmæssig kunnen, og deres brug af de bedste druer fra de bedste marker mærkes tydeligt i duft og smag.

De er repræsenteret i mere end 15.000 restauranter i Frankrig, deriblandt de mest prestigiøse.Alc % 12%
Land Frankrig
Område Loire
Vinhus Château de la Chesnaie
Årgang 2018
Druer Melon
Smagsretning Tør
Frisk
Mineralsk
Velegnet til Skaldyr
Fisk
Flaskestørrelse 75 cl.
Type Hvidvin
Varenummer T01011023