Riesling "Pur de Roche"

På lager

v/6 fl.

200,00

v/1 fl.

229,00

Luksus Riesling fra AlsaceDenne Riesling er produceret på druer fra en udvalgt vinmark beliggende i den sydlige del af Alsace, nær landsbyen Voegtlinshoffen. Vinen er blevet lagret i flere år for at fremhæve det reneste udtryk fra den meget mineralholdige jordbund (terroir).

Vinens karakter:

"Pur de Roche" betyder, direkte oversat, ”ren klippe”. Og det er lige præcis hvad denne vin byder på – stor mineralitet i form af flint og kalksten. Hertil kommer en herlig eftersmag af frisk citrus. Den er tør og fyldig, og har en lang behagelig eftersmag.

Hvad er vinen velegnet til?

Dette er en rigtig madvin, som vil være fantastisk til fisk og skaldyr. Det salte fra havet skaber en perfekt harmoni med det meget mineralske udtryk i vinen. En lækkerbisken til eksempelvis kongekrabber eller grillet pighvar. Nydes allerbedst ved 8-10 grader.

Vinen kan lægges i kælderen i op til 15 år fra høståret.

Sådan er "Pur de Roche" fremstillet:

Vinen er lavet udfra bæredygtig landbrugspraksis for at bevare rigdommene i jordbunden. Langsom presning af druer og efterfølgende gæring ved en kontrolleret temperatur på mellem 18 og 22 grader. Lagring sker først i traditionelle gamle "foudres", (store gamle tønder typisk fra Alsace) og derefter i flaske i flere år for at fremhæve de mineralske egenskaber fra jordbundsforholdene.

Om Joseph Cattin:

Gennem 11 generationer har vinproducenten Joseph Cattin lavet fremragende vine. Vingården er beliggende i den lille by Voegtlinshoffen, som ligger cirka 10 kilometer sydvest fra Colmar. Byen strækker sig over en bakke der er omringet af vinmarker. I netop disse smukke omgivelser med skønne udsigter til grønne vinmarker og gamle bindingsværks-landsbyer med blomsteraltaner og toppede brosten, frembringer Jacques Cattin til stadighed karakterfulde og spændende vine. Jacques er efterkommer af Joseph og uddannet inden for agronomi og vindyrkning. Sammen med sin kone, Anaïs, driver Jacques virksomheden videre i samme ånd som de foregående 10 generationer - med fokus på høj kvalitet, rimelige priser, og innovation.

I over 10 år har vi solgt de lækre vine fra Joseph Cattin og vi er rigtig glade for samarbejdet. Det samme er vores kunder – det fortæller salgstallene. Hvis du endnu ikke har stiftet bekendtskab med vinene fra Joseph Cattin, så kan vi kun anbefale dig at gøre det.

Alc % 12%
Land Frankrig
Område Alsace
Vinhus Joseph Cattin
Årgang 2013
Druer Riesling
Smagsretning Fyldig
Tør
Frisk
Mineralsk
Delikat
Velegnet til Skaldyr
Fisk
Flaskestørrelse 75 cl.
Type Hvidvin
Varenummer T01931039