Beaujolais AOC

På lager

v/6 fl.

65,00

v/1 fl.

85,00

Afkølet Beaujolais smager bare godt!Vinens karakter:

Flot granatrød farve. Intens duft og smag med aroma af mørke bær, solbær, jordbær og kirsebær. Det er en vin med en frisk, herlig frugtsødme.

Hvad er vinen velegnet til?

Vinen har den har den klassiske lyse frugt fra Gamay-druen og er med sin lethed den perfekte ledsager til sommerens lettere retter. Husk at køle den lidt ned og server den ved 14-16 grader.

Om Beaujolais:

Beaujolais har gennem de sidste ti år oplevet en lille revolution, hvor flere og flere små producenter har valgt selv at tappe deres vin og fokusere på kvalitet i stedet for kvantitet.

I modsætning til resten af Bourgogne bruger man her druesorten Gamay til sine rødvine. Der er da også nogen diskussion om, hvorvidt Beaujolais egentlig retteligt hører til Bourgogne eller skal opfattes som en selvstændig region.

Også jordbunden er anderledes end i det nordligere Bourgogne - faktisk kan Beaujolais' granitholdige jordbund minde mere om det nordlige Rhône.

Det giver alt i alt vine, der er væsensforskellige fra resten af Bourgogne. Og vine, man bør acceptere i deres egen ret.

En af de store styrker ved Beaujolaisvinene er deres anvendelighed til mad. I modsætning til resten af Bourgogne er Beaujolais nemlig utroligt alsidig - og kan klare væsentlig kraftigere retter, end man lige skulle tro. Også til frokostbordet, hvor rødvin normalt kommer til kort, kan Beaujolais klare sig.


Alc % 12,5%
Land Frankrig
Område Beaujolais
Vinhus J.L. Quinson
Årgang 2018
Druer Gamay
Smagsretning Frugtig
Frisk
Halvtør
Velegnet til Aperitif/uden mad
Milde oste
Kylling
Lyst kød
Allround
Hverdagsretter
Flaskestørrelse 75 cl.
Type Rødvin
Varenummer T00331005