Babylon's Peak Pinotage "The Wedge"

På lager

v/6 fl.

100,00

v/1 fl.

129,00

Lækker rødvin på Sydafrikas signatur-drue, Pinotage.


Pinotage-druen er resultatet af en krydsning mellem Pinot Noir og Cinsault (ofte kaldt Hermitage i Sydafrika), som prof. A. I. Perold foretog i 1924-25 i Stellenbosch, og som siden er blevet en af Sydafrikas mest berømte druer.

5 stjerner og GODT KØB i Ekstra Bladet, december 2020:
"En svær drue at tøjle men lykkes flot her. Krydret næse, lys med blommer, let bagte krydderier og vanilje i smagen. Flot balance og meget frugtig i stilen. Pæn krydret afslutning."

5 stjerner på vinavisen.dk, februar 2021.

Vinens karakter:

Vinen har en dyb rød farve og i duften opdages modne blommer og mokka. I smagen byder vinen på modne noter af bærfrugt der er flot suppleret af krydrede elementer. Det er en utrolig blød vin der er flot afbalanceret med silkebløde tanniner.

Hvad er vinen velegnet til?

The Wedge smager forrygende godt i selskab med lam eller vildt - gerne fra grillen.

Serveringstemperatur cirka 16-18 grader.

Sådan er vinen fremstillet:

Vinen er lavet på ren Pinotage. Efter malolaktisk gæring har vinen lagret 12 måneder på franske 225-liters egetræstønder.

Om producenten:

Babylon's Peak er en familieejet vingård, der ligger på skråningerne af Paardeberg-bjergene mellem Malmesbury og Paarl. Fire generationer har videreført deres vinfremstillingsviden og lidenskab for vin. Den nuværende winemaker, Stephan og hans far fortsætter denne stolte arv, i dag.

Navnet Babylon's Peak er afledt af den meget høje granit-top på gården, som er kendt for lokale folk som 'Babylonstoren' (på engelsk, 'The Babylon Tower'). Nogle af de højest beliggende vinmarker i Swartland-regionen finder man her, og de ligger omkring 700 meter over havets overflade.

Paardeberg-området er kendetegnet ved nedbrudt granitjord og et unikt terroir, der resulterer i en markant jordbundskarakter og en ekstrem frugtrenhed i druerne.

Alle druer, der bruges til Babylon's Peaks vine, udvælges omhyggeligt og behandles, inden vinen fremstilles på den traditionelle måde.

Alc % 14,5%
Land Sydafrika
Vinhus Babylon's Peak
Årgang 2018
Druer Pinotage
Smagsretning Fyldig
Frugtig
Krydret
Velegnet til Kød fra grillen
Lam
Vildt
Flaskestørrelse 75 cl.
Type Rødvin
Ekstra Bladet
GODT KØB
vinavisen.dk
Varenummer T00531735