3 fl. Ebrius Governo IGT i gaveæske

Varen er midlertidigt udsolgt fra lageret. Kontakt evt. din lokale butik.
402,00
269,00

Governo - en toscansk specialitet og Ripassos forgangsmodel.


Her er du garanteret en ganske forrygende vin til prisen. Italiens nok mest berømte vinanmelder, Luca Maroni, giver den 98 ud af 99 point for 3. år i træk. Det er helt uhørt flot taget prisen i betragtning!

Anmeldelser:

Luca Maroni - 98/99
Berliner Wine Trophy - Guldmedalje

Årgang 2017
Luca Maroni - 98/99

Årgang 2016
Luca Maroni - 98/99:
“One of the best red wines of the year, hats off.”

Flaskehalsen.nu - 6 stjerner:
"Jeg er lidt splittet, når folk spørger mig om, hvad jeg synes om toscansk rødvin. Det skyldes selvfølgelig, at det er et spørgsmål, der kan sammenlignes med, om man generelt kan lide kød. For det kommer jo an på så meget.
Toscanere kan være vidt forskellige, men skal jeg pege på en toscansk type, jeg har svært ved at modstå, så er det Governo all’Uso. Det handler selvfølgelig om, at jeg er vild med bløde vine, og det finder vi i disse lækkerier.
Det er en superlækker oplevelse med bløde og mørke frugter, der minder om sol og sommer, selvom vi altså er i Toscana. Det er uanstændigt flot til prisen – og tæt på at kunne være i en klasse, der er mere end dobbelt så bekostelig."


Vinens karakter:

Vinen byder på exceptionel rigdom i smagen med noter af kirsebær, brombær, og grape. På trods af den sublime koncentration er vinen harmonisk, tilpas krydret, og den lange behagelige eftersmag er elegant indrammet af silkebløde tanniner, der aldrig bliver bitre.  

Serveringstemperatur cirka 16-18 grader. Vinen har rigtig godt af noget luft - derfor anbefaler vi at du åbner den et par timer, inden servering. Alternativt kan du dekantere den en times tid før den skal nydes.

Hvad er vinen velegnet til?

Vinen er en fremragende ledsager til oksekød, lam og fyldige oste.

Sådan er vinen fremstillet:

Vinen der er lavet på 70% Sangiovese og 30% Merlot, er ret speciel, idet den er lavet på den gamle metode, Governo. Den har lagret 6 måneder på egetræsfade og herefter 3 måneder på flaske.

Governo er én af de ældste vinifikationsmetoder, som traditionelt anvendes ved fremstilling af ung Chianti vin. Her tørres nogle af druerne fra høsten og de gæres selvstændigt. Denne most tilsættes derefter den unge vin og skaber en let eftergæring. Det resulterer i at vinen får langt større dybde og karakter. Metoden er forgangsbillede for Ripasso, som man kender fra Veneto.

Om Casa Vinicola Fratelli Nistri :

Familien Nistri har været involveret i vinproduktion siden 1865 og har 21 hektar vinmarker. Casa Vinicola Fratelli Nistri en af de ældste vingårde i Toscana og administreres i dag af fjerde og femte generation. Man har foretaget store investeringer, så vingården nu har den nyeste teknologi i kælderen - altid med det formål at forbedre vinkvaliteten yderligere.

Ved at arbejde sammen med Italiens unge vinmager-ikon, Matteo Bernabei, suppleres de traditionelle metoder med nye innovative teknikker. De mest populære toscanske prestige-vine hører til blandt specialiteterne i Nistri-familien: Chianti, Sangiovese og Vermentino produceres på den historiske ejendom, men også klassiske umbriske sorter som Orvieto.
 

Alc % 13,5%
Land Italien
Område Toscana
Vinhus Casa Vinicola Fratelli Nistri
Årgang 2018
Druer Merlot
Sangiovese
Smagsretning Fyldig
Frugtig
Tør
Velegnet til Simre/gryderetter
Smagfulde oste
Charcuteri
And
Kød fra grillen
Gris
Flaskestørrelse 3 x 75 cl.
Type Rødvin
Varenummer HV0030