2 fl. Finca la Estanquera i trækasse

210,00

Vanvittig velsmagende Valdepeñas-vin!


Valdepeñas ligger i forlængelse af den sydligste del i La Mancha. Vindistriktet har taget navn efter områdets største by, og her er der blevet investeret voldsomt i de senere år. Investeringerne har betydet en kolossal forbedring af især de røde vine, der i dag må betragtes som super gode køb.

Vinens karakter:

Sikke en kraftkarl – her er der altså smæk for skillingen! Dyb og intens vin med masser af duft og smag af mørke, modne kirsebær.

Hvad er vinen velegnet til?

Vinen vil gå super godt i spænd med krydrede pastaretter og fjerkræ.

Serveringstemperatur cirka 16-18 grader.

Sådan er vinen fremstillet:

Vinen er lavet på ren Tempranillo - som man i Valdepeñas klader for Cencibel.

Om producenten:

Valdepeñas, der kan oversættes til "stendalen", har været en del af Spaniens vinfremstilling siden det 4. århundrede f.Kr. Området er ikke kun kendt for sin lange historie med eksport af vine, men også for sin tradition for at fermentere vine i store (1.600 liter) krukker kaldet tinajas. I århundreder tidligere begravede vinproducenter delvist disse store lergodsbeholdere i jorden, hvilket hjalp til med at holde vinen kold under hele gæringsprocessen. I dag er glassene selvfølgelig erstattet af moderne udstyr og produktionsprocesser.

Valdepeñas sælger nu mere vin end nogen anden spansk DO (appellation) undtagen Rioja. Valdepeñas-regionen har længe haft ry for at producere kvalitetsvine til gode priser.

Alc % 14,5%
Land Spanien
Område Valdepeñas
Årgang 2017
Druer Tempranillo
Smagsretning Fyldig
Krydret
Tør
Velegnet til Tapas
Ostebord
Vildt
Oksekød
Flaskestørrelse 2 x 75 cl.
Type Rødvin
Varenummer HV0086